800x500-girls-on-ipdag-wifi

4 ting du kanskje ikke visste om WiFi

1. Ideen om WiFi kom opprinnelig fra Nikola Tesla

En tidlig versjon av WiFi ideen kom opprinnelig fra Nikola Tesla, som designet skisser han kalte “World Wireless System”. Nikola ønsket å sende informasjon til England og til skip på havet gjennom et trådløst kommunikasjonssystem. Han så for seg at informasjon kunne sendes ved hjelp av et apparat som ville få plass i folks lommer og fikk finansiert et “kraftverk” – The Wardenclyffe Tower, der disse signalene skulle sendes fra. Planene ble dessverre aldri realisert og prosjektet tok en slutt i 1906. Men WiFi i seg selv kom likevel på markedet i 1999.

2. Teknologien bak WiFi ble utviklet av Hedy Lamarr

Teknologien som la deler av grunnlaget for WiFi ble utviklet av Hollywood-skuespilleren, oppfinneren og matematikeren, Hedy Lamarr. Hennes motivasjon til oppfinnelsen kom da det i 1940 var et skip med britiske barn som ble bombet av tyske torpedoer. Sammen med George Antheil lagde hun en teknologi som de kalte for “frekvensshopping”, noe som gikk ut på å bruke radiofrekvenser til å fjernstyre torpedoer ved hjelp av signaler. Selv om Hedy Lamarr sin teknologi ikke ble brukt den gang, var det et eksempel på tidlig spektrum-teknologi som la grunnlaget for blant annet Bluetooth og WiFi.

3. WiFi gjør det lettere for enheter å snakke sammen

Med stadig flere oppkoblede enheter på WiFi-nettverket, har det blitt skapt nye behov for enheter til å snakke sammen. WiFi6 ble lansert med formål om å håndtere flere tilkoblede enheter på samme nettverk og med større hastighet. iPhone 11 en blant en av mobilene som støtter WiFi6.

4. WiFi er viktigere enn frokost

I følge en undersøkelse foretatt av hotellkjeden Red Rood Inn og Research+Data Insights, ble gjester spurt hva som er viktigst for dem når de velger hotell. Resultatene viste at WiFi var viktigere enn frokost. Dette sier mye om hvor viktig WiFi faktisk har blitt for oss, og tilsier at WiFi er en teknologi som har kommet for å bli.