barn-ipad-800x500

Bare et usosialt tidssløseri?

En undersøkelse fra Medietilsynet* viser at, av barn i alderen 9-18 år, er det 63% av jentene og 96% av guttene som spiller dataspill. Mange har kanskje en dårlig assosiasjon til gamere. Enten de isolerer seg på rommet sitt i flere timer, er oppe hele natten eller knapt går ut av huset. Men det viser seg faktisk at gaming kan være både sosialt og lærerikt.

En gaming-verden er virtuell og kan ofte oppfattes som usosialt. Men selv om en gaming-verden er en virtuell realitet, kan man lære mye om teamarbeid i form av at man samarbeider med andre spillere. Det er mange spill som krever et godt samarbeid og god strateg-tenking for å kunne vinne og yte optimalt. Evenen til å samarbeide og være flink til å legge en strategi er ikke så dum kunnskap å tilegne seg, da mange arbeidsgivere som blant annet Forsvaret, ønsker å rekruttere folk med spillbakgrunn.

En kilde til refleksjon

Det finnes utrolig mange spill innen enhver sjanger; dokumentar, sport, historie osv. – tilbudet er like stort som for annen underholdning. Den store forskjellen er at i dataspill må spilleren ta egne avgjørelser, noe som kan få den enkelte til å reflektere over et bestemt tema på en annen måte. Spill kan derfor være en god kilde til refleksjon. Gode eksempler på slike spill er blant annet: Papers Please, My Child Lebensborn og Among the Sleep.

koding-800x500

Lær barn å kode via spill

Spill kan også være lærerikt på andre måter. Hos Lær Kidsa Koding, bruker man verktøy og spill for å lære barn å programmere apper og spill. Barn går fra å være brukere av spill, til å faktisk kunne bli skapere av teknologien de bruker. HomeNet er derfor stolt av å kunne sponse Lær Kidsa Koding og ønsker at det skal være enkelt å oppleve de digitale mulighetene i verden.

Ønsker ditt barn å lære mer om koding? Finn en kodegruppe her. 

*Rapport fra Medietilsynet her.