Bedre trådløst nett

1. Plasser ruter/modem riktig

Dersom du hadde kun én lyspære i huset, hvor hadde du da plassert den for å lyse opp mest mulig av boligen? Lyset plasseres høyt under taket for å lyse opp mest mulig, ettersom lysstrålene da spres uten for mange hindringer. Høyt og luftig, og med jevn spredning til alle kanter vil gi best resultat.

Din trådløse ruter bør plasseres på samme måte. De trådløse signalene flyter best når det ikke er hindringer i veien, og det er kortest mulig avstand til deg. Alle overflater er med på å bremse og svekke signalet, og materialet avgjør i hvor stor grad det forstyrrer signalet.

2. Ser du 5GHz-nettet – bruk det

2_4_to_5ghz_symbol_new2

Nyere rutere har ofte dual-band-teknologi, det vil si at ruteren sender ut 2 trådløse signaler. 5Ghz brukes til høyere hastigheter og bedre stabilitet, mens 2,4 gir bedre rekkevidde. Ofte vil disse nettverkene vises på din enhet med samme nettverksnavn, men legg merke til om en av de har “5G” eller “5GHz” på slutten. Vi anbefaler alle å bruke 5GHz der det er mulig.

3. Har du gammelt utstyr?

Utdatert utstyr med manglende støtte for nyere teknologi kan skape problemer for alle som er på nett. Et nettverk vil aldri være raskere enn det svakeste leddet involvert, og en gammel telefon eller annet gammelt utstyr kan derfor redusere hastigheten for alle andre. Det samme kan skje dersom en av dine enheter er plassert et sted med dårlig dekning i din bolig. Dette kan for eksempel være et nettbrett som ligger til lading på soverommet, langt unna modemet, og gir tregt internett for alle som er på nett.

• Les mer om hvordan én enhet kan ødelegge nettet for alle

4. Bruk kablet nett der det er mulig

wifi-og-kablet-nett2

For hver enhet du kobler til det trådløse nettet, som mobiltelefon, nettbrett og smartklokke, brukes mer av den totale kapasiteten. Vi anbefaler derfor at du bruker kablet nett til alle stasjonære enheter, som spillmaskin, TV-dekoder, datamaskin og mediaspiller (f.eks. Apple TV). Da blir det mer kapasitet til de andre mobile enhetene dine.

5. Oppgrader til Home_WiFi 6 Premium

Har du en større bolig og sliter med å få dekning til hele boligen? Da bør du vurdere et mesh-system. Vi har et produkt til våre fiberkunder som heter Home_WiFi 6 Premium. Dette er en boligpakke bestående av 2 stk mesh-noder. Disse nodene kobles til din ruter/ hjemmesentral/ multimodem. Du plasserer deretter nodene strategisk rundt i boligen, dette for å gi dekning der signalet vanligvis har problemer med å nå frem.

• Les mer

• Logg inn på Min Side og bestill

Fjern hindringer foran hjemmesentral/modem

Trykk på bildet for å forstørre

Kontakt kundeservice

Chat Utvid

Åpningstider

Ukedager: 09.00-21.00
Helg: 10.00-15.00

Chat

Du vil bli bedt om å logge inn på Min side for å chatte med oss.

Ønsker du å bli kunde?
Chat med oss her

Dersom du opplever feil med din internettlinje, anbefaler vi at du tar kontakt på telefon for raskest mulig hjelp. Utenfor våre åpningstider for telefon, er du selvsagt velkommen til å ta kontakt med oss på chat.

Telefon Utvid

Åpningstider

Mandag - fredag 08.00-21.00
Fakturahenvendelser:
Mandag - fredag 08.00-16.00

Kontakt oss

38 99 01 00
Kontaktskjema Utvid

Svartid er normalt innen 5 virkedager. Ønsker du raskere svar, kontakt oss på telefon eller chat.

Har vi tatt en avgjørelse som du mener er urettferdig eller rettstridig? Her kan du klage til oss