Gjør ditt trådløse nett bedre

Beautiful blond girl using computer. Shallow DOF. Developed from RAW; retouched with special care and attention; Small amount of grain added for best final impression. 16 bit Adobe RGB color profile.

1. Plasser hjemmesentral/modem riktig

Dersom du hadde kun én lyspære i huset, hvor hadde du da plassert den for å lyse opp mest mulig av boligen? Lyset plasseres høyt under taket for å lyse opp mest mulig, ettersom lysstrålene da spres uten for mange hindringer. Høyt og luftig, og med jevn spredning til alle kanter vil gi best resultat.

Din trådløse ruter bør plasseres på samme måte. De trådløse signalene flyter best når det ikke er hindringer i veien, og det er kortest mulig avstand til deg. Alle overflater er med på å bremse og svekke signalet, og materialet avgjør i hvor stor grad det forstyrrer signalet.

2. Ser du 5GHz-nettet – bruk det

wifi3

Nyere rutere har ofte dual-band-teknologi, det vil si at ruteren sender ut 2 trådløse signaler. 5Ghz brukes til høyere hastigheter og bedre stabilitet, mens 2,4 gir bedre rekkevidde. Ofte vil disse nettverkene vises på din enhet med samme nettverksnavn, men legg merke til om en av de har “5G” eller “5GHz” på slutten. Vi anbefaler alle å bruke 5GHz der det er mulig.

3. Har du gammelt utstyr?

Utdatert utstyr med manglende støtte for nyere teknologi kan skape problemer for det andre utstyret i nettverket ditt. Et nettverk vil aldri være raskere enn det svakeste leddet involvert, og en gammel telefon eller annet gammelt utstyr vil derfor redusere hastigheten for alle andre også. Det er slett ikke sikkert at telefonen din støtter nyeste standard, selv om den “bare” er to år gammel.

4. Bruk kablet nett der det er mulig

For hver enhet du kobler til det trådløse nettet, som mobiltelefon, nettbrett og smartklokke, brukes mer av den totale kapasiteten. Vi anbefaler derfor at du bruker kablet nett til alle stasjonære maskiner, som datamaskiner og spillmaskiner. Da blir det mer kapasitet til de andre mobile enhetene dine.

5. Oppgrader til Home_WiFi 6 Premium

Har du en større bolig og sliter med å få dekning i hele boligen? Da kan det være lurt å vurdere et mesh-system. HomeNet kan tilby Home_WiFi 6 Premium til våre fiberkunder. Dette er en mesh-løsning som består av flere enheter som plasseres strategisk rundt i boligen din for å gi dekning der signalet vanligvis har problemer med å nå frem.

• Les mer

• Logg inn på Min side og bestill

Fjern hindringer foran hjemmesentral/modem

Fjern hindringer foran hjemmesentral/modem