moderne-stor

– Ikke betal for noe du ikke bruker

Internett er ikke kun for underholdning lenger – nå er vi avhengig av det.

Med fibernett vil du få det mest driftssikre og stabile internettet på markedet i dag – det er alle leverandører enig om. Fibernett knytter byer sammen over hele landet, og de fleste nye boligbygg har fibernett i veggen. Solon Eiendom står bak en rekke boligprosjekter på Østlandet. Et av de er Magasinparken i Ski, som i disse dager er under oppføring. I valget av nettleverandør til prosjektet falt valget på HomeNet. Vi har veldig god erfaring med HomeNet fra tidligere prosjekter.

– De legger den infrastrukturen som er best, og på best måte. De har alltid levert god service til oss, vår entreprenør og våre kjøpere. De gir våre boligkjøpere maksimal valgfrihet og en garanti for tidsriktige produkter. De har vist ved flere anledninger at de håndterer reklamasjoner fra kunder på en god måte, i tillegg er de svært konkurransedyktig på pris, forteller Jan Erik Bøyum, prosjektleder i Solon Eiendom. Nettopp valgfrihet til boligkjøperne er viktig for Bøyum.

– Vi som boligbygger skal ikke velge hastighet eller underholdningstilbud på vegne av våre boligkjøpere. Vi ønsker ikke å prakke på kjøperne et tilbud de ikke har bruk for. Å ha et variert tilbud til alle forventes i dag og HomeNet gir oss og våre kunder denne valgfriheten, forteller Bøyum.

Et vanlig tilfelle i et eldre borettslag eller sameie er at man får internett med en hastighet på 10 Mbit/s pluss en tv-pakke. Alle beboere får altså det samme tilbudet, selv om de har ulike behov. Et eldre par bruker ikke internett på samme måte som en barnefamilie. Det eldre paret vil som oftest klare seg med en hastighet på 10Mbit/s og har trolig større interesse av stor tv-pakke. I en barnefamilie finnes det vanligvis flere enheter og man benytter seg av streamingtjenester i større grad. Da holder det ikke med den samme hastigheten.

– TV-pakken er kanskje heller ikke aktuell, forteller Timo Ruud, salgssjef i HomeNet. Ruud forteller videre at resultatet i slike tilfeller er at barnefamiliene tegner egne abonnement, men blir likevel nødt til å finansiere løsning til sine naboer. Derfor gir HomeNet beboerne fleksibilitet til å lage sin egen pakker.

Tar ansvar

Med the internet of things IOT, vil snart alt rundt oss ha elektroniske kretser med software basert eller hardwired intelligens. Alle ting kan etter hvert sende og motta meldinger, noen bare enkle meldinger, andre mer avansert kommunikasjon. Vi blir med andre ord mer avhengig av et velfungerende trådløst nettverk. HomeNet som nettleverandør har besluttet at vi skal ta ansvar for hjemmenettverket til befolkningen. Vi tar ansvar, ikke bare for linja inn, men også ytelse og stabilitet på det som skjer i lufta. 1. oktober 2018 lanserte vi WiFi@home Premium, som ved hjelp av tre trådløse aksesspunkt vil sørge for at man omgår de vanligste problemene hva angår WiFi.

– Wifi-teknologi er avansert med utallige faktorer som kan påvirke det trådløse miljøet negativt. Alt fra byggkonstruksjon til vannbåren varme, fra eldre enheter til vedovnen i stua kan alle forringe de trådløse signalene i en bolig. Vi mener at vi med dette produktet er helt i tet når det kommer til WiFi-nettverk, forklarer Ruud.

Den nye nettløsningen til HomeNet skal ikke bare sikre bedre ytelse og stabilitet i hjemmene til folk. Løsningen skal også gjøre det enklere for kundesenteret til HomeNet å utrede og fikse problemer. Dette skal redusere risikoen for dårlig dekning eller tregt nett.

– Vi har stadig flere apparater og produkter hjemme som krever tilkobling til internett for å fungere. Disse kan lage støy på nettverket og gi kundene en ustabil opplevelse. Med vår nye løsning vil kundesenteret få tilgang til realtime og historisk diagnostikk, slik at de enklere kan hjelpe kunder med å identifisere årsaker til ustabilt nett og gi de tips til hvordan det kan forbedres, sier Ruud og avslutter med å legge til:

– HomeNet ønsker å gi folket valgfrihet i en bred produktportefølje, ubegrenset kapasitet gjennom fiberinfrastruktur og et moderne kundesenter som raskt kan hjelpe kunden til bedre opplevelser for produkter som rett og slett bare skal funke!