utbygging

Konkurranse gir bedre og billigere bredbånd

I 20 år har HomeNet bygget fibernett i Norge. Vi har bygget i Hammerfest, Indre Troms, utenfor Harstad, Narvik, Bodø, Trondheim, flere områder i Akershus, borettslag i Bergen og innenfor ring 1 i Oslo. Felles for dem alle er at vi utfordrer monopoler, skaper konkurranse og gir rett og slett mye bredbånd for pengene.

Vi gjorde 1000 Mbit/s-internettlinjer til allemannseie for første gang i 2015, vi åpnet nettet for flere forskjellige tv-leverandører, og lanserte smarte WiFi-systemer for å forenkle hverdagen til kundene våre.

– Nå er det Kyrksæterøras tur. Vi elsker å konkurrere når vi kommer til et sted med monopollignende tilstander, høye priser og lave internetthastigheter. Vi takker for den fantastiske mottakelsen vi har fått. Vi søker derfor nå om de nødvendige tillatelser og gravemaskinene står klare, sier direktør i HomeNet, Brynjar Andersen.

– Å bygge ut sentrum er en tøff start. Det er den aller dyreste plassen å bygge, og derfor er det faktisk disse stedene som sist får fiber. Men vi gir oss ikke, og starter hvor de andre slutter. Vi gleder oss til å starte leveranse av lynraskt fibernett til Kyrksæterøra så raskt det lar seg gjøre.

Tusenvis av meter

HomeNet har god erfaring med utbygging av fibernett rundt om i Norge og ser det er behov for flere aktører på markedet, særlig nå som Telenor stenger sitt kobbernett.

– Målet vårt er å gi fiber til folket uansett hvor de bor, og det har vi fått til, sier en entusiastisk Andersen. Vi er et relativt lite selskap, sammenlignet med de største aktørene, men det skal ikke skorte på kvalitet, leveranse og kundeservice av den grunn.

Kundene i fokus

– Å bygge fiber til et stort område er omfattende. Ikke alt går like knirkefritt bestandig, men når utfordringer oppstår lover vi å ivareta alle våre kunder på en god måte. Vi i HomeNet vet at vi tjener alt på å gå den ekstra mila; altså grave den, for å få de mest fornøyde kundene. Når vi etablerer fibernett i et område er det en langsiktig investering, og kundene kan være trygge på at vi har kommet for å bli, avslutter Andersen.

HomeNet tilbyr fiberbredbånd, ADSL og VDSL til over 90.000 privatkunder i Norge.

HomeNet er et heleid datterselskap av GlobalConnect, som har 74.000 kilometer fibernettverk i Norden.

Global Connect har siden mai 2018 vært eiet av EQT Infrastructure, hvilket gjør det mulig for oss å fortløpende investere i ny infrastruktur, ”intelligent automation” og sikkerhetsløsninger til glede for både våre privatkunder og private og offentlige virksomheter.

HomeNet og Global Connect har over 500 ansatte i Norge med hovedkontor på Fornebu utenfor Oslo og lokale kontorer i Tromsø, Bodø, Trondheim og Kristiansand.

I løpet av 2020 vil HomeNet ha investert over en halv milliard kroner for at private husstander over hele landet skal få tilgang til lynraskt fibernett.

brynjarandersen_149x210

Brynjar Andersen, direktør i HomeNet