enebolig-800x500

Hva skjer når du har bestilt fiber og du bor i en enebolig?

1. Bestilling

Når din bestilling er registrert, vil du motta en e-post med ordrebekreftelse fra oss. Dersom du ønsker å oppgradere dine produkter kan du gå inn på min side eller ringe oss på 38 99 01 00. Dersom vi allerede har bygd ut fiber i ditt område, kan du se bort fra steg 2 og 3 under, og gå direkte til punkt 4.

3. Utbygging

Utbygging tar vanligvis tre til 9 måneder og utføres av våre lokale entreprenører. Så snart vi vet mer om detaljene i utbyggingen, sender vi deg informasjon på e-post om når vi vil starte å grave, når vi planlegger installasjonen innendørs, og når vi forventer at hele ditt nabolag vil være på nett med fiberbredbånd fra HomeNet. Du vil også motta kontaktinformasjon til våre lokale entreprenører som utfører arbeidet. Vi har egne websider for hvert utbyggingsområde, hvor du finner oppdatert status på arbeidet og annen nyttig informasjon. Gå til denne websiden og fyll inn adressen din i søkefeltet for å gå til websiden for ditt utbyggingsområde.

2. Bekreftelse på utbygging

Så snart det er besluttet at vi skal bygge ut fiber i ditt område, vil du motta en skriftlig bekreftelse fra oss per brev, og du kan begynne å glede deg til gode fiberopplevelser!

egeinnsats-ari

4. Grave ned fiberrør

For at du raskt og effektivt skal få installert fiberbredbånd fra HomeNet, er det viktig at du gjør de nødvendige forberedelsene på egen eiendom. Vi sender deg en påminnelse på SMS når det nærmer seg. Dersom strømmen til din bolig går via bakken (og ikke i luftstrekk), legger vi også fiberkabelen i bakken. Vi klargjør fiberrør til deg på din tomtegrense. Dette fiberrøret graver du selv ned fra tomtegrensen til nærmeste husvegg. Slik graver du ned trekkrør for fiber.

5. Besøk av montør for installasjon

Når vi er klare for installasjon av vårt fibernett hjemme hos deg, vil vår entreprenør kontakte deg direkte or å avtale besøkstidspunkt. Under installasjonen monteres en liten fiberboks på veggen i boligen din, og vår hjemmesentral settes opp. Entreprenør vil, sammen med deg, finne beste plassering av hjemmesentralen, samt beste føringsvei for å komme dit. Har du besilt TV som tilleggsprodukt fra HomeNet, vil du få tilsendt en TV-dekoder i posten i god tid før installasjonen og vår montør hjelper deg å koble denne opp. Dersom du har spørsmål vedrørende graving, selve installasjonen, eller har behov for å bytte installasjonstidspunkt etter at entreprenør har avtalt dette med deg, ta kontakt direkte med vår lokale entreprenør.

6. Ta i bruk fiberbredbåndet

Når fiberbredbåndet er klart til å tas i bruk, vil du motta en ferdigmelding på e-post fra oss. Hjemmesentralen er selve “hjertet” i fibernettet ditt, det er til denne du må koble alt av utstyr som du skal ha på nett (bredbåndsruter, PC-er, TV-dekodere osv.) Brukerveiledning for hjemmesentral finner du her.