hjemmekontor3

Tips til deg på hjemmekontor

I disse dager jobber stadig flere via hjemmekontor basert på anbefaling fra myndighetene, om at alle som kan og har muligheten flytter arbeidet hjem for å begrense spredningen av koronaviruset.

For at du skal få best mulig opplevelse av ditt internett, ønsker vi å komme med noen råd og tips til nettverket deres hjemme, som kanskje kan hjelpe dere i en periode hvor hjemmenettet ofte må tåle mer trykk enn vanlig.

Ut, opp og fram!

• Ikke rydd bort ruteren (selv om den ikke har vunnet pris for best design).

• Rydd bort hindringer for WiFi og la ruteren stå framme! Hygiene og orden er bra, men WiFi trenger fri sikt for å fungere godt.

• Plasser ruter / aksesspunkt / WiFi -forsterker så høyt og fritt som mulig.

• WiFi -sender skal ALDRI stå bak tv eller stereoanlegg, under kommode, inne i et skap osv. Ut, opp og fram!

• Plassering av ruter er ofte begrenset av hvor man har nettverksuttak, men har du  mulighet til å plassere den på et mer sentralt sted, gjør det.

Bruk bare VPN når nødvendig

Et av formålene med å bruke VPN er for å sikre personvern og sikkerhet på nettet. VPN brukes også ofte i forbindelse med jobb og gir muligheten til å jobbe hjemmefra.

Dessverre har en del VPN-tjenester begrensninger i forhold til hastighet, noen mye mer enn andre. Det er helt normalt at du måler lavere hastighet tilkoblet en VPN.

Bruken av VPN kan gjøre nettet ditt tregere en normalt derfor anbefaler vi å kunn bruke VPN når du må.

Kabel er best!

Hvis du har stasjonær pc, spillkonsoll eller annet utstyr i nærheten av ruter eller nettverksuttak som kan bruke nettverkskabel, så anbefaler vi at du gjør det.

Kablet internettilgang vil alltid være mer stabilt enn trådløst, og hver enhet med kabel er én mindre som skal kjempe om den trådløse kapasiteten.

5 Ghz er bedre enn 2,4 Ghz

Dessverre er det slik at mange fortsatt sitter med gammelt utstyr eller av andre grunner primært bruker det gamle 2.4Ghz-båndet på sitt WiFi -nettverk.

Dette er, i utgangspunktet, gammel teknologi, men som vi må ha med da ikke alle enheter støtter det nyeste. Men hvis du har muligheten til å velge 5Ghz-nettverk (står ofte 5Ghz bak navnet), så er det absolutt å anbefale å bruke dette. 5Ghz er både nyere og raskere enn det gamle 2,4Ghz-båndet. Prøv og se om du merker forskjell.

Sjekk våre kundeservice-sider og vår YouTube-kanal for flere tips.