Hva kan vi hjelpe deg med?

Zyxel AM3100 hjemmesentral – Perfekt for gigabitlinjen!

Hjemmesentralen (Zyxel AM3100) er vår nye fiberhjemmesentral (CPE) uten Wi-Fi. Med dimensjonene (WxDxH): 153.55 x 128.18 x 44.25 mm og sin vekt på kun 341 gram er den en kompakt og robust fibersentral som er perfekt for gigabitlinjen.

zyxel-am3100_front

Lamper

zyxel-am3100-lamps

Tilkobling

Hjemmesentralen er utstyrt med fire gule porter for tilkobling som kan benyttes til eget utstyr slik som PC, spillkonsoll, TV-dekoder og Home_WiFi Premium.  Strøm tilkobles med medfølgende strømadapter til tilkobling merket Power.

Hjemmesentralen har ikke WiFi, derfor følger det med en egen WiFi-enhet av merket AirTies 4930 (Home_WiFi) for trådløst nett. Plasser alltid WiFi-enheten så luftig og tilgjengelig som mulig for å få gode trådløse signaler.

Det er viktig at TV-dekoder kobles til i hjemmesentralen, og ikke i Home_WiFi Premium. Dette for å sikre god kvaltitet på TV-tjenesten. For mer informasjon om hvordan koble opp TV-dekoder og brukerveiledning for denne, se TV-leverandørenes egen veiledning.

• Les mer om tilkobling av TV-dekoder: RiksTV / Allente / Telia

zyxel_am3100_airties_ports

Hjemmesentral installert i stue / sentralt rom.

I boliger der hjemmesentralen er plassert i stue / sentralt rom kobles TV-dekoder og Home_WiFi direkte til hjemmesentralen. Resterende gule porter på Hjemmesentral og Home_WiFi kan benyttes til eget utstyr.

zyxel_am3100_livingroom

Hjemmesentral installert i teknisk skap

I boliger der hjemmesentralen er plassert i et teknisk skap med kabling til vegguttak i boligen, kobles TV-dekoder i vegguttak for TV og Home_WiFi i vegguttak for internett. Resterende gule porter på Home_WiFi kan benyttes til eget utstyr.

zyxel_am3100_locker

Koble til trådløst nett med Home_WiFi Premium (AirTies 4930)

Før oppkobling av det trådløse nettet bør man velge en god plassering for å sikre at hele boligen får god dekning. Ganger, korridorer og trappeoppganger er ofte gode plasseringer for å nå mange rom samtidig.

  1. Koble WiFi-enheten (AirTies 4930) direkte inn i Zyxel AM3100 hjemmesentral eller vegguttak for internett.
  2. Koble til PC, nettbrett, telefon eller annet trådløst utstyr. Du finner ditt nettverksnavn og passord på en klistrelapp under WiFi-enheten.
airties-underside

Koble til trådløst nett med Home_WiFi Premium

Har du bestilt Home_WiFi Premium med ikke bare èn, men tre WiFi-enheter av modellen AirTies 4930? Se veiledning nedenfor.

  1. Koble de to andre WiFi-enhetene til strøm i nærheten av den første WiFi-enheten og slå dem på.
  2. WiFi-enhetene kobler seg automatisk til hverandre. Ditt trådløse nett er klart når det lyser grønt. Dette kan ta opptil fem minutter.
  3. Nå kan de to andre WiFi-enhetene plasseres rundt i boligen. De bør plasseres i en trekantformasjon som vist på illustrasjon nedenfor. Se til at de lyser grønt, dette betyr at de kommuniserer godt med hverandre.

• Les mer om tilkobling på: Home_WiFi Premium

zyxel_am3100_airties_premium
airties_map

Kontakt kundeservice

Chat Utvid

Åpningstider

Ukedager: 09.00-21.00
Helg: 10.00-15.00

Chat

Du vil bli bedt om å logge inn på Min side for å chatte med oss.

Ønsker du å bli kunde?
Chat med oss her

Dersom du opplever feil med din internettlinje, anbefaler vi at du tar kontakt på telefon for raskest mulig hjelp. Utenfor våre åpningstider for telefon, er du selvsagt velkommen til å ta kontakt med oss på chat.

Telefon Utvid

Åpningstider

Mandag - fredag 08.00-21.00
Fakturahenvendelser:
Mandag - fredag 08.00-16.00

Kontakt oss

38 99 01 00
Kontaktskjema Utvid

Svartid er normalt innen 5 virkedager. Ønsker du raskere svar, kontakt oss på telefon eller chat.

Har vi tatt en avgjørelse som du mener er urettferdig eller rettstridig? Her kan du klage til oss